تاریخ: آبان 27, 1402

parantez

در اصطلاح پزشکی به عارضه‌ی زانو پای پرانتزی زانوی واروم گفته می شود. که معمولا از سوء عملکرد جسم در زمان کودکی و بزرگسالی رخ می دهد. زمانی که پا شکلی پرانتزی به خود می‌گیرد و مچ پاها با هم برخورد می‌کنند (در حالی که به طور طبیعی نباید این برخورد روی دهد) ایجاد می شود.

اولین عامل پای پرانتزی یا زانوی کج به علت ژنتیکی یا نرمی استخوان در کودکی می‌باشد. این بیماری وقتی روی می‌دهد که کودک کمبود ویتامین D، منیزیم، فسفر یا کلسیم داشته باشد. اگر چه با پای پرانتزی ممکن است بتوان بدون بروز مشکل راه رفت اما فشارهای ناگهانی بر روی زانو می‌تواند موجب تشدید ورم مفاصل شود.

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#81c7da”]

چه از همان کودکی مبتلا به پای پرانتزی شده باشید و یا به هنگام بزرگسالی به سراغتان آمده باشد، می‌توان به ‌وسیله‌ی روش‌های غیرجراحی که متخصصان طب و توانبخشی آن‌ها را برای شما تجویز خواهند کرد، این بیماری را درمان کنید. این روش با استفاده از ماساژ درمانی، بریس‌ها و کفش‌های ارتوپدی می‌توانند به بهبود شرایط کمک کنند.

برای اطلاع از روش‌های طب فیزیکی و توانبخشی ما جهت درمان مشکل پای پرانتزی خود یا کودکانتان می‌توانید با ما از طریق شماره‌‌های 03132367465 03132330382 تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اولیه اقدام نمایید.[/alert]

پای پرانتزی در کودکان


parantezi

پای پرانتزی در کودکان اغلب مشکل مهمی نیست، زیرا بسیاری از کودکان از همان لحظه‌ی تولد تا چهار سالگی از این مشکل رنج می‌برند. این به دلیل 9 ماه در محیط بسته رحم مادر است؛ بنابراین، بیشتر کودکان هنگام تولد پا پرانتزی دارند، اما این حالت با بزرگ شدن آن‌ها بیشتر می‌شود. اغلب نوزادان فاصله‌ی زیادی بین پاهایشان دارند و این موضوع برای پزشکان بسیار کم‌اهمیت است، زیرا آن‌ها تصور می‌کنند که این یک پدیده‌ی طبیعی است. وقتی کودک بزرگتر شود و سر پا ایستادن را یاد می‌گیرد، پای پرانتزی نیز آهسته‌آهسته از بین می‌رود، زیرا جسم یاد می‌گیرد چگونه از بخش پایین بدن حمایت کند و با تلاش برای حفظ تعادل، بیشتر اوقات مشکلاتش را حل می‌کند.

عوامل ایجادکننده‌ی پای پرانتزی


  • یکی از علل ایجاد پای پرانتزی مکان تنگ رحم می‌باشد.
  • بیماری بلانت در نتیجه‌ی رشد غیرمنطقی استخوان درشت‌نی قلم پا که در نهایت منجر به ایجاد پای پرانتزی می‌شود، گفته می‌شود.
  • نرمی استخوان یکی دیگر از انواع پای پرانتزی است که در میان کودکان رواج دارد. نرمی استخوان معمولاً بر اثر کمبود ویتامین D که تأثیر مستقیم بر استخوان‌ها دارد و کودکانی که در کشورهای کمتر توسعه‌یافته و مکان‌های که امکانات پزشکی مناسبی ندارند معمولاً به آن دچار می‌شوند. پای پرانتزی در بزرگسالی نیز ممکن است روی دهد، اگر به این مشکل اهمیتی داده نشود آن ‌موقع است که شروع به پیشرفت می‌کند.

تشخیص مشکل پای پرانتزی


بسیاری از افرادی که با مشکل پای پرانتزی روبرو هستند، احساس ناخوشایندی می‌کنند و همواره در تلاش برای درمان و بهبود وضعیت پای خود هستند. اصلاح کجی پا یکی از مثال‌های اولیه و پیچیده‌ترین موارد فیزیکی است. پزشک ممکن است بتواند درجه‌ای از کجی در پاهای شما را تشخیص دهد و در این صورت ممکن است از شما بخواهد آزمایش پرتو ایکس انجام دهید تا ببیند آیا در یکی از استخوان‌های پا کجی رخ داده است یا خیر. همچنین، آزمایش خون نیز ممکن است صورت بگیرد تا ببینید آیا شما کمبود ویتامین دارید یا خیر. بسته به علت خاص پای پرانتزی، پزشک ممکن است درمان مناسب را تجویز کند.

درمان پای پرانتزی


معمولاً درمان بر روی نوزادان صورت نخواهد گرفت اما با بزرگتر شدن آن‌ها، ممکن است بخواهند بر روی پای پرانتزی خود درمان انجام دهند یا از روش‌های ثانویه نظیر جراحی استفاده کنند.

اگر چه اغلب مردم عمل جراحی را به‌ عنوان اولین و تنها گزینه موجود می‌دانند اما روش‌های جایگزین دیگری برای معالجه‌ی پای پرانتزی وجود دارد که عبارتند از:

ماساژتراپی

parantezi1

ماساژتراپی معمولاً بر روی کودکان انجام می‌شود و استفاده‌ی منظم از این روش برای کاهش شدت پاهای پرانتزی شناخته‌شده می‌باشد. ماساژ تراپی مستلزم حرکت پاها به اطراف و کمک متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی جهت تحریک پاها به صاف شدن در هنگام رشد کردن می‌باشد.

گفته می‌شود ماساژ بهترین کمک برای اصلاح پای پرانتزی است. اگر این گزینه عملی نیست شما می‌توانید همیشه مطمئن باشید که می‌توانید در خانه نیز به‌صورت ملایم ماساژ را انجام دهید.

بریس‌ها

parantezi2

پای پرانتزی یکی از مشکلات شایع در کودکان است که می‌تواند به دلیل عوامل مختلفی ایجاد شود، از جمله نرمی استخوان و بیماری بلانت. برای کاهش خطر ابتلاء به این مشکل، بسیار مهم است که کودکان به میزان کافی، ویتامین D ناشی از تابش نور خورشید بهره‌مند شوند.

در صورت تشخیص پای پرانتزی در کودک، بریس‌های پا می‌توانند به عنوان یک روش درمانی بسیار مناسب محسوب شوند. این بریس‌ها برای چند روز مشخص در محل آسیب‌دیده استفاده می‌شوند و به رشد صاف استخوان‌ها کمک می‌کنند. بعد از چند روز استفاده از بریس، متخصص طب فیزیکی می‌تواند به شما بگوید که چه کار دیگری علاوه بر این درمان لازم است انجام شود.

به طور کلی، توجه به سلامت استخوان‌ها و محافظت از آنها در دوران کودکی بسیار مهم است و می‌تواند به جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند پای پرانتزی کمک کند.

کفی کفش‌های ارتوپدی

parantezi3

اگر شما دچار پای پرانتزی هستید، راه رفتن می‌تواند برای شما رنج بسیاری به همراه داشته باشد. لگن، زانو و مچ پای شما فشار را از روی قوزک بر می‌دارند که می‌تواند علت ایجاد درد و فشار در ناحیه مفاصل باشد. اگر شما از کفی و کفش طبی استفاده نکنید هرگز نخواهید توانست طرز قرارگیری پایتان را اصلاح کنید. کفش‌های خاص پا پرانتزی با این فکر طراحی‌شده‌اند که به ‌راحتی، حمایت و به طرز قرارگیری پاها کمک می‌کنند.

ورزش‌های خاص پای پرانتزی

paranrezi4

اگرچه درمان و ورزش پس از بروز پای پرانتزی به تنهایی روش کاملی برای بهبود پای پرانتزی نیست، اما به بهبود وضعیت پا کمک می‌کند و ممکن است منجر به تقویت عضلات پا و کاهش مشکلات مربوط به تراز وضعیت پا شود. با انجام حرکات اصلاحی برای پای پرانتزی، به خصوص توسط کودکان، می‌توانید به نتایج مثبتی برسید. بنابراین، نتایج آن به شدت وابسته به تلاش و پیگیری شما خواهد بود.

  • تقویت پا: با انجام ورزش تقویت پا شما می‌توانید به نیرومند شدن ماهیچه‌های محوطه‌ی زانو کمک کنید و بدین روش می‌توانید بعضی فشارهای که از مکان پای پرانتزی شروع می‌شود را کاهش دهید. این روش اغلب بر روی اشخاصی که پای پرانتزی کمی دارند مؤثر است و به طور کلی شامل قرار دادن وزنه میان پاها و خم و راست کردن آن‌ها می‌باشد. شما باید پاهایتان را آنقدر خم ‌کنید تا با باسنتان تماس پیدا کند. تا می‌توانید این کار را تکرار کنید. از وزنه‌ی سبک شروع کنید و می‌توانید از بالشتک نیز استفاده کنید و به تدریج وزنه را تا حد توانتان افزایش دهید.

parantezi5

  • یوگا: اگر چه یوگا ورزش آسانی نیست اما اگر پای پرانتزی دارید می‌توانید با خم کردن همزمان دو پا با استفاده از تسمه یوگا که انجام مرتب یوگا را آسان‌تر می‌کند. از یوگا برای بهبود انعطاف و توازن بدن و آشنایی با حرکاتی که موجب بهبود شرایط می‌شود کمک گرفت.
  • پیلاتس: پیلاتس مشابه یوگا می‌باشد به‌ عنوان ‌مثال به بهبود طرز قرارگیری بدن و ایجاد توازن در بدن کمک می‌کند. با انجام ورزش‌های مشابه حرکت دست رقصنده‌های باله و چرخیدن‌های خاص می‌تواند به تقویت و نیرومند شدن ماهیچه‌ها کمک کرد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و مشاوره