تاریخ: آبان 27, 1402

m1

زانو درد یکی از مشکلات بسیار شایع است که در همه سنین می‌تواند بروز کند. درد زانو ممکن است به طور ناگهانی شروع شود که در این صورت معمولا بعد از یک حادثه یا ضربه‌ی شدید یا تمرین بسیار پرفشار است. همچنین ممکن است زانودرد به صورت درد بسیار خفیفی آغاز شود و به تدریج شدت پیدا کند.

ماساژتراپی می‌تواند در کاهش درد زانو موثر باشد. متخصصین طب فیزیکی در ابتدا با شما تعامل می‌کنند و شرایط شما را ارزیابی می‌کنند تا تصمیم بگیرند که چه نوع از  ماساژ زانوها  بیشترین تاثیر را برای شما خواهد داشت.

در صورت که در مفصل زانو یا اطراف آن احساس درد دارید، زانوی شما صدای تق‌تق یا صدای سایش می‌دهد، هنگام حرکت کردن خالی می‌کند لینک به خالی کردن زانو، تورم دارد، حالت گرفتگی و خشکی دارد و یا دچار حالت ضعف و بی‌ثباتی شده است، لازم است با یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مشورت کنید و البته تفاوتی نمی کند که قبلا جراحی تعویض مفصل انجام داده‌اید یا خیر. متخصصین ما می‌توانند یک برنامه‌ی ماساژتراپی منظم برای شما تدوین کنند و به شما تکنیک‌هایی را آموزش دهند که در زمان احساس درد، تنش یا گرفتگی در زانوی خود بتوانید سریعا درد خود را تسکین دهید.
متخصصین طب فیزیکی، در کنار ماساژتراپی از دیگر روش‌های درمانی (مانند درمان دستی، آب درمانی، و …) نیز استفاده می‌کند. برای اطلاع از ساعات کار کلینیک و نیز رزرو نوبت می‌توانید با ما از طریق شمار‌های 03132367465 – 03132330382 تماس حاصل فرمایید.

زانودرد چیست؟


m2

در برخی مراحل زندگی، افراد ممکن است با درد زانو مواجه شوند. این ممکن است به دلیل انجام کارهای سنگین و تحمیل فشار زیاد بر زانو، یا انجام تمرینات سخت در طول هفته باشد که در نتیجه زانوها درد کنند. برای برخی افراد، درد زانو به تدریج شدت می‌یابد و به مرور زمان بدتر می‌شود. این درد ممکن است در جلوی زانو (کشکک زانو)، درون مفصل یا حتی پشت زانو احساس شود. همچنین، ممکن است درد زانو پس از دویدن، نشستن و بلند شدن یا صعود از پله‌ها بیشتر شود. درد مزمن زانو ممکن است به تدریج شدت بیشتری پیدا کند و به حدی شدید شود که فرد را ناتوان کند.

ماساژتراپی برای درد زانو


ماساژتراپی به عنوان یک روش ایمن و موثر برای درمان درد زانو شناخته می‌شود. در بسیاری از موارد، بیماران برای تسکین درد زانوی خود به ماساژ روی مفصل زانوی خود روی می‌آورند. این روش همچنین در ترکیب با سایر روش‌های فیزیوتراپی به عنوان یک روش ترکیبی بسیار موثر است.

اگر درد شما به گونه‌ای شدید است که به فکر انجام جراحی زانو افتاده‌اید، ممکن است ماساژتراپی یک گزینه موثر برای شما باشد و پیش از اقدام به جراحی، ارزش امتحان کردن این روش را دارد. همچنین، در صورتی که قبلاً جراحی زانو را انجام داده‌اید، ماساژ درمانی می‌تواند به تسریع روند ریکاوری شما کمک زیادی کند. از این روش می‌توان به عنوان یک روش مکمل و پشتیبانی برای بهبود وضعیت زانوی شما استفاده کرد.

انواع ماساژتراپی


ماساژتراپی تنها یکی از چندین روش درمانی مختلف برای درد و آسیب‌های زانو است.

ماساژ سوئدی: که شامل حرکات طولانی دست همراه با ورز دادن بافت‌ها می‌شود که برای کاهش درد در محل آسیب‌دیده مناسب است.

ماساژ میوفاسیال: یا ماساژ “فوم رولر” که برای رفع درد نقاط ماشه‌ای انجام می‌شود و در آن از کشش دادن بافت‌ها و برخی تکنیک‌های خاص ورز دادن ماهیچه‌ها برای آزادسازی تنش داخل عضلات استفاده می‌شود.

ماساژ شیاتسو: یک روش ماساژدرانی ژاپنی که در آن از وارد کردن فشار به عضلات و مفاصل استفاده می‌شود و می‌تواند در کاهش درد ناشی از آرتروز موثر باشد.

ممکن است متخصص طب فیزیکی قبل از انجام ماساژ از کمپرس گرم استفاده کند تا عضلات شما را شل و ریلکس کند. او همچنین ممکن است بر روی عضلات شما فشار ملایمی وارد کند تا با افزایش جریان خون موجب آزاد سازی گرفتگی عضلات شود.

ماساژدرمانی چگونه تاثیر می‌گذارد؟


تنش عضلانی با گذشت زمان و بروز حادثه یا فعالیت داشتن مداوم و یا برعکس نداشتن فعالیت، بیشتر و بیشتر می‌شود. در صورتی که به طور مداوم از عضلات و مفاصل بدن خود مراقبت و به آن‌ها رسیدگی کنید، عضلات شما بعد از هر دوره تنش دوباره به حالت اولیه بازمی گردند. یک برنامه‌ی درمانی از سوی متخصص طب فیزیکی به شما کمک می‌کند که تنش و فشار را از عضلات و مفاصل خود دور نگه دارید و بدون داشتن درد به تمامی فعالیت‌های دلخواه خود در زندگی بپردازید.  برای آن که متخصص طب فیزیکی بداند که چه استراتژی درمانی برای شما مناسب است، در ابتدا باید به طور کامل شما را ارزیابی کند.

گاهی اوقات، شل کردن و ریلکس کردن عضلات به تنهایی می‌تواند به بازیابی حجم عضلانی کمک زیادی بکند. در صورتی که بافت‌های شما آسیب یده باشند، انجام ماساژ لنفاوی کمک زیادی به تسریع روند ریکاوری می‌کند، خصوصا اگر ناحیه آسیب‌دیده دچار تورم شده باشد. ماساژ دادن بافت‌های اطراف محل آسیب‌دیده موجب کاهش تنش و اسپاسم عضلانی در ناحیه آسیب‌دیده می‌شود.

گاهش اوقات اسپاسم و گرفتگی عضلات موجب فشار به یکی از شاخه‌های عصبی می‌شود، که در این صورت با ماساژ دادن بافت‌ها و رفع گرفتگی عضلات، درد برطرف می‌شود. بدین منظور ممکن است از تکنیک‌های سایش بافتی، ماساژ بافت‌های عمقی، کشش طولی بافت‌ها، کشش PNF و یا ماساژ عصبی-عضلانی (در صورت وجود نقاط ماشه‌ای) استفاده شود. از تمامی این تکنیک‌ها به عنوان استراتژی کلی برای بهبود نحوه قرارگیری بدن، پیشگیری از بروز گیرافتادگی عصب در آینده و بازیابی تعادل بیومکانیکال  نیز استفاده می‌شود.

کدام یک از علل زمینه‌ای زانودرد با انجام ماساژ برطرف می‌شوند؟


عوامل مختلفی می‌توانند در ابتلا به زانو درد موثر باشند. گاهی اوقات زانو درد مستقیما به خطر بروز یک حادثه یا آسیب ناگهانی در تصادفات ماشین یا در برخورد‌های ورزشی است. دردی که بر اثر انجام حرکات ناصحیح در ورزش یا کار ایجاد شده باشد، معمولا با گذشت زمان به تدریج پیشروی می‌کند چرا که به طور مداوم به بافت‌های آسیب‌دیده فشار وارد می‌شود. انجام دادن حرکات تگراری در حین انجام کار، زانو زدن برای مدت طولانی هنگام باغبانی و حتی پوشیدن کفش نامناسب با گذشت زمان موجب آسیب تدریجی و درد مزمن زانو می‌شود. عدم قرارگیری بدن در حالت صحیح و استفاده از وسایل نامناسب (مترجم: مانند مبلمان نامناسب یا ابزارهای کار نامناسب که با حالات بدن همخوانی ندارد)  نیز از دیگر عوامل موثر در ابتلا به ردد زانو هستند. با گذشت زمان نقاطی دردناک در بافت‌ها (به نام تریگر پوینت یا نقاط ماشه‌ای) ایجاد می‌شوند که به درد زانو می‌افزایند. بسیاری از علل مختلف بروز زانو درد هستند که با انجام ماساژتراپی درمان می‌شوند، از جمله:

  • پارگی رباط صلیبی قدامی (ACL)
  • پارگی مینیسک زانو
  • آسیب‌های تاندونی
  • کیست بیکر
  • زانوی دوندگان
  • کجی کشکک زانو و بی ثباتی آن

البته مواردی نیز وجود دارند که نباید از روش ماساژتراپی استفاده کرد. در این موارد خطرات ماساژدرمانی از مزایای احتمالی آن بیشتر است و حتی ممکن است در برخی موارد، انجام ماساژدرمانی موجب بروز مشکلات جدی شود. این موارد عبارتند از:

  • وجود زخم باز
  • وجود پارگی در بافت عضلانی
  • پارگی کامل تاندون
  • سوختگی، سرمازدگی، شکستگی استخوان
  • روماتیسم مفصلی و نقرس
  • بورسیت
  • عفونت پوستی یا عفونت بافت‌های نرم داخلی
  • ترومبوز
  • وجود رگ‌های مصنوعی
  • ابتلا به اختلالات خونریزی مانند هموفیلی
  • وجود تومور

مزایای ماساژتراپی برای زانودرد


ماساژتراپی به نحو موثری به کاهش التهاب در مفاصل، خشکی و بی‌حرکتی مفصل کمک می‌کند. مهمترین مزایای ماساژتراپی در ادامه ذکر شده‌اند:

  • این روش موجب افزایش جریان خون در مفصل زانو می‌شود. افزایش جریان خون موجب پاکسازی بافت‌های مفصلی از مواد زائد می‌شود و به بازسازی سریع‌تر بافت‌ها و غضروف‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.
  • ماساژتراپی و حتی صرفا کشیدن دست بر روی مفصل موجب انتقال پیام‌های عصبی متضاد با پیام‌های عصبی درد می‌شود و از این طریق درد زانو را کاهش می‌دهد.
  • ماساژتراپی موجب بهبود انعطاف‌پذیری مفصل می‌شود.
  • موجب بهبود توانایی حرکتی و فعالیت بیمار می‌شود.
  • بسیاری از افراد مبتلا به زانو درد برای تسکین درد خود به انجام روش‌های درمانی پرهزینه و خطرناک مانند جراحی، متوسل می‌شوند. (مترجم: در حالی که انجام ماساژتراپی کم‌هزینه و ایمن است)
  • ماساژتراپی می‌تواند هم به نحو موثر و هم ایمن موجب کاهش درد زانو شود.

ماساژ مخصوص بعد از جراحی


استفاده از جراحی تعویض مفصل زانو در حال افزایش است، اما خشکی و بی‌حرکتی مفصل یکی از عوارض ناخوشایند این جراحی است. بعد از عمل جراحی، بافت‌های اضافی و فیبروزی در محل جراحی شکل می‌گیرند که میزان تشکیل آنها در بیماران مختلف متفاوت است. این بافت‌ها می‌توانند حرکت مفصل را بسیار محدود کنند.

مطالعات نشان داده‌اند که ماساژتراپی می‌تواند تاثیر بسزایی در روند ریکاوری پس از جراحی زانو داشته باشد. یکی از مزایای این روش این است که هیچ عوارض جانبی ندارد و تاثیرات درمانی آن تضمین شده هستند.

روش‌های جایگزین


متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی درکنار انجام روش‌های ماساژدرمانی در درمان مشکلات زانو و زانو درد ازروش‌های طب فیزیک دیگری نیز برای تسریع درمان استفاده می‌کنند. این روش‌ها شامل  درما نهای دستی، آبدرمانی، ورزش درمانی، لیزر‌تراپی، تزریق اوزون و پی ار پی و دیگر درمان‌های کم‌تهاجمی دیگری  می‌باشند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و مشاوره