تاریخ: آبان 27, 1402

آیا قصد تزریق کورتیزون در زانو را دارید؟ کورتیزون یک داروی رایج برای درمان انواع بیماری‌های ارتوپدی است. این دارو یک درمان ضد التهاب قدرتمند است که می‌تواند به طور مستقیم در محل التهاب در بدن تزریق شود.

تزریق کورتیزون در زانو برای چه بیماری‌هایی انجام می‌شود؟


از کورتیکواستروئیدها برای درمان انواع بیماری‌های زانو مانند تاندونیت، بورسیت و استئوآرتریت استفاده می‌شود. اولین چیزی که باید به آن توجه داشت این است که این داروها یک راه حل دائمی محسوب نمی‌شوند. کورتیکواستروئیدها می‌توانند درد زانو را برای مدت کوتاهی تسکین دهند اما با گذشت زمان اثرات آن از بین خواهد رفت. به همین دلیل، تاثیر تزریق کورتیکواستروئید بسیار موقعیتی است. ورزشکاران حرفه‌ای اغلب در طول فصل بازی برای بازی‌های کلیدی خود از تزریق کورتیکواستروئید استفاده می‌کنند. شخصی که برای تعطیلات چند هفته‌ای طولانی برنامه‌ریزی می‌کند ممکن است برای داشتن حداکثر تحرک در اوقات فراغت خود این دارو را تزریق کند. صرف نظر از علت درد زانوی شما، باید قبل از تصمیم‌گیری در مورد درمان، مزایا و معایب تزریق کورتیزون را در نظر بگیرید.

تزریق استروئید برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟ 


تصمیم‌گیری درباره این روش درمانی باید تنها توسط پزشک شما انجام شود. در اینجا چند دلیل عمومی وجود دارد که ممکن است تزریق کورتیزون گزینه درمانی مناسبی برای شما نباشد: عفونت فعلی، سپسیس خون، وجود بثورات در محل تزریق، حساسیت به داروهای استفاده شده، سابقه پزشکی کلی مفصل شما، وجود شکستگی، تزریق‌های بسیار در گذشته و عدم تجربه هیچگونه تسکینی از این روش.

تزریق کورتیزون چگونه اثر می‌کند؟ 


تزریق کورتیزون به زانو چگونه اثر می‌کند؟

وقتی در زانو خود درد احساس می‌کنید، احتمالاً مفصل شما دچار التهاب شده است. این التهاب در پاسخ به آسیب یا تحریک بافت‌ها و ساختارهای زانوی شما رخ می‌دهد. این پاسخ باعث ایجاد درد می‌شود، اما همچنین بخش مهمی از واکنش درمانی طبیعی بدن شما است.

برای درمان التهاب زانو، تزریق کورتیزون به محل درد انجام می‌شود. کورتیزون با قطع مسیر سیگنالی سلولی که مسئول ایجاد التهاب است، باعث از بین رفتن التهاب می‌شود. بافت آسیب دیده‌ای که به طور معمول باعث ایجاد التهاب می‌شود، دیگر نمی‌تواند این کار را انجام دهد و در نتیجه با کاهش درد به شما امکان می‌دهد که حرکت کنید.

پس از تزریق، کورتیزون به محل تزریق نفوذ می‌کند و با ناحیه مورد نظر در تعامل قرار می‌گیرد. این فرآیند معمولاً چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد. پس از برقراری این تعامل، علائم باید به سرعت بهبود یافته و درد برای چند هفته تسکین یافته است. پس از این مدت، کورتیزون به آرامی تخریب می‌شود و درد زانو به طور معمول به شدت اصلی آن برمی‌گردد.

بنابراین، تزریق کورتیزون به محل درد زانو باعث کاهش التهاب و درد می‌شود و به شما امکان حرکت دادن می‌دهد. این روش درمانی معمولاً موثر است، اما باید به دلیل احتمال وجود عوارض جانبی، توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

تزریق کورتیزون چقدر به درد زانو کمک می‌کند؟ 


تزریق کورتیزون چقدر به درد زانو کمک می‌کند؟

مانند هر روش درمانی دیگری، تزریق کورتیکواستروئید نیز برای همه بیماران موثر نیست و نتایج در بیماران مختلف متفاوت است. فقط 40٪ از بیماران بعد از تزریق کورتیزون برای آرتریت زانو احساس بهتری دارند. به نظر می‌رسد افرادی که به خوبی به درمان پاسخ می‌دهند، مزایای اندکی را از این روش درمانی دریافت می‌کنند. تأثیر تزریق کورتیزون معمولاً نسبت به تزریق دارونما که هیچ داروی واقعی در آن وجود ندارد، مقایسه می‌شود. یک ماه پس از معالجه، کسانی که کورتیزون تزریق کرده بودند نسبت به افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، کمی احساس بهتری داشتند. متوسط اختلاف آن‌ها امتیاز 1 در مقیاس 10 بود.

اثر تزریق کورتیزون چقدر طول می‌کشد؟


بهبودی در زانو در اثر تزریق کورتیزون به طور معمول در حدود دو هفته به اوج خود می‌رسد و می‌تواند تا 24 هفته ادامه داشته باشد. پس از 24 هفته، درد زانو به تدریج به شدت اصلی خود بازمی‌گردد. همچنین شایان ذکر است که بیماران چند هفته اول بعد از درمان، در مقایسه با کسانی که دارونما دریافت کرده بودند، اثرات کمی را مشاهده کردند.

درد محل تزریق


تزریقات درمانی بر اساس میزان درد انجام می‌شوند. عواملی مانند محل تزریق و اندازه و عرض سوزن می‌توانند بر درد تزریق تأثیرگذار باشند.

در بعضی موارد، تزریق کورتیزون می‌تواند منجر به درد شود، به ویژه در مواردی مانند تزریق به کف دست و کف پا که ممکن است بسیار دردناک باشد. به طور کلی، زمانی که کورتیزون به یک فضای کوچک تزریق می‌شود، درد بیشتری ایجاد می‌شود.

اندازه و گیج سوزن نیز می‌تواند میزان درد را تعیین کند. سوزن‌های بزرگتر ممکن است ناراحتی بیشتری ایجاد کنند نسبت به سوزن‌های کوچک‌تر.

اگرچه ممکن است فکر کنید که استفاده از سوزن کوچکتر بهتر است، اما انتخاب نهایی به محل تزریق بستگی دارد. به عنوان مثال، سوزن کورتیزونی که به فضای زانو تزریق می‌شود باید به اندازه کافی محکم باشد تا از بین بافت‌های همبند زانو عبور کند.

همچنین، ویسکوزیته بالای دارو ممکن است نیاز به سوزن با عرض بزرگتر داشته باشد، در حالیکه برای تزریق‌های زیر پوستی از سوزن‌های نازک‌تر استفاده می‌شود. پزشک شما بر اساس مشکلی که تحت درمان قرار می‌گیرد، اندازه سوزن را انتخاب می‌کند.

راه‌های کاهش درد 

اگر نگران درد ناشی از تزریق هستید، به پزشک اطلاع دهید. سؤال کنید که آیا پزشک شما می‌تواند روش‌های دیگری را برای رفع ناراحتی امتحان کند. برخی از روش‌های مفید شامل موارد زیر است:

  • از پزشک خود بخواهید در صورت امکان از سوزن کوچک‌تر استفاده کند. در بعضی موارد، می‌توان از یک سوزن کوچک‌تر استفاد کرد اما اگر این کار انجام نشود ناامید نشوید. تشخیص این امر به پزشک بستگی دارد که مایعات را از فضای مفصل (به نام آسپیراسیون مفصل) خارج می‌کند. برای کاری شبیه به این، یک سوزن بزرگتر برای جابجایی مایع سینوویال چسبناک مورد نیاز خواهد بود.
  • یک عامل بی‌حسی از پزشکتان درخواست کنید. بی‌حسی‌های موضعی و اسپری‌های سرد می‌توانند به بی‌حس شدن پوست و کاهش احساس تزریق کمک کند. گزینه دیگر “آماده سازی” پوست با یک سوزن کوچک است و بعد از آن استفاده از سوزن بزرگ‌تر برای تزریق واقعی.
  • عجله نکنید. مطب پزشکان مکان‌های شلوغی هستند و برخی از مردم فکر نمی‌کنند که باید سریعاً این عمل ناراحت‌کننده را انجام دهند. اما اگر به شدت عصبی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. با صرف کمی وقت اضافی و صحبت با پزشکتان درباره این روش درمانی ممکن است احساس اضطراب کمتری داشته باشید. این امر می‌تواند تفاوت بزرگی در میزان درد شما ایجاد کند.
  • آرام باشید. نفس‌های آهسته و عمیق بکشید. در صورت امکان از پزشک خود بخواهید که در زمان تزریق دراز بکشید. هندزفری را در گوش‌های خود بگذارید و به یک موسیقی یا صداهای آرامش بخش گوش دهید. با اینکه ممکن است تزریق کورتیزون به نظر شما ساعت‌ها طول بکشد، اما به خود یادآوری کنید که تنها چند دقیقه از زندگی شما صرف این کار خواهد شد.

با اینکه عفونت پس از تزریق کوتیزون شایع نیست، اما در صورت ایجاد تب شدید (بیش از 100.4 درجه فارنهایت)، درد شدید، افزایش تورم، ترشح خونی یا چرک مانند یا رنگ پوست قرمز پررنگ با پزشک خود تماس بگیرید.

درد پس از تزریق 

با اینکه درد ممکن است در حین تزریق ایجاد شود، اما بعد از آن نیز می‌تواند باعث ایجاد درد و ناراحتی شود. یکی از رایج‌ترین عوارض جانبی تزریق کورتیزون، شعله ور شدن کورتیزون است. شعله ور شدن کورتیزون ساعت‌ها و روزها پس از تزریق کورتیزون رخ می‌دهد و به طور معمول منجر به افزایش سطح درد و ناراحتی می‌شود.

در حالی که درد اغلب به خودی خود فروکش می‌کند اما روش‌های موثری برای کاهش سریع علائم وجود دارد، از جمله:

  • استراحت بخشی از بدن و جلوگیری از دوش و حمام گرم
  • استفاده از یخ برای کاهش التهاب
  • داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند Advil (ایبوپروفن) یا Aleve (ناپروکسن)

آیا تزریق کورتیزون عوارض جانبی دارد؟


شایع‌ترین عارضه جانبی تزریق کورتیزون، یعنی درد در محل تزریق، قابل تحمل است. با این وجود چندین عارضه جانبی و عوارض جدی دیگر نیز وجود دارد که ممکن است بعد از تزریق رخ دهد. این عوارض عارتند از:

  • سنکوپ وازوواگال: سنكوپ یك اصطلاح پزشکی برای غش کردن است. پس از تزریق کورتیزون، تقریباً 10-20٪ از بیماران به طور موقت دچار سرگیجه، حالت تهوع، تعریق و احساس ضعف می‌شوند.
  • شعله ور شدن پس از تزریق: تقریباً 10٪ از بیماران پس از تزریق کورتیزون، با افزایش شدید و غیرطبیعی علائم خود مواجه می‌شوند. درد به طور معمول طی 3-5 روز برطرف می‌شود و در این مرحله درمان باید به طور عادی پیشرفت کند.
  • عفونت مفصلی: عفونت‌های ناشی از تزریق کورتیزون نادر است (0.05٪). با این حال، به دلیل جدی بودن عفونت، شما باید بر تورم و حساسیت بیش از حد زانوی خود بعد از تزریق نظارت دقیق داشته باشید.
  • تخریب غضروف: غضروف مفصل سطح استخوان‌ها را می‌پوشاند و به آن‌ها کمک می‌کند تا با حداقل اصطکاک در مقابل یکدیگر حرکت کنند. ثابت شده است که تزریق کورتیزون باعث افزایش چشمگیر شکستگی غضروف در مفاصل می‌شود. یک تزریق می‌تواند بازسازی غضروف را تا 16 هفته مختل کند.

اگر دیابت داشته باشم، آیا می‌توانم تزریق کورتیزون انجام دهم؟


تزریق استروئیدها ممکن است بر سطح قند خون تأثیر داشته باشد و بنابراین همواره نگرانی درباره تأثیر آن در افراد مبتلا به دیابت وجود دارد. اما خوشبختانه، تزریق کورتیزون تأثیر بسیار کمی بر سطح قند خون دارد. به منظور حفظ ایمنی، پزشکان به بیماران توصیه می‌کنند که بعد از تزریق، سطح گلوکز خود را در چند روز اول کمی کاهش دهند.

چه گزینه‌های درمانی دیگری برای درد زانو وجود دارد؟ 


راه‌های دیگر درمان مشکلات زانو

علاوه بر درمان‌های معمول مانند تزریقات و داروهای ضد التهاب، روش‌های دیگری نیز برای درمان مشکلات زانو وجود دارند. در اینجا به برخی از این روش‌ها اشاره می‌کنیم:

درمان‌های دارویی دیگر: درمان‌های دیگری نیز برای درمان مشکلات زانو وجود دارد که می‌تواند اثرات مشابهی با تزریقات ارائه دهد. برخی از این درمان‌ها شامل تزریق هیالورونیک اسید (HLA) و پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) است. همچنین، داروهای متنوع و داروهای ضد التهابی ضد نسخه خوراکی نیز می‌توانند باعث تسکین سریع درد شوند. با این حال، بسیاری از این داروها با خطر بالای عوارض جانبی روبرو هستند.

درمان‌های غیر دارویی: اگر از خطر عوارض جانبی منفی ناشی از تزریق و مسکن‌های خوراکی نگران هستید، درمان‌های غیر دارویی ممکن است برای شما مفید باشند. تمرکز در این روش درمانی برای جلوگیری از / تأخیر در جراحی، عدم استفاده از داروهای مسکن و بهبود سلامت مفصل زانو است.

بریس‌های زانوی آنلودر: اگر آرتروز زانو دارید و می‌خواهید غضروف باقیمانده خود را نگه دارید، بریس‌های آنلودر زانو می‌توانند برای شما مناسب باشند. این بریس‌های زانو به طور فعال باعث کاهش فشار بین استخوان‌ها در مفصل زانو می‌شوند و از این طریق درد را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonتماس و مشاوره